The Summer Lovin’ Book Tag

Jeg er blevet tagget til at lave “The Summer Lovin’ Book Tag” af Rikke. Og jeg spurgte fluks Sille om hun dog ikke ville lege med, og det ville hun heldigvis rigtig gerne! Har du også lyst til at være med? Så synes jeg bare du skal komme i gang, og så lige smide en kommentar om at du er med, så vi kan se dine svar.


– Starten på sommeren: Vælg en bog med en fængende første linje.

Louise:
Jeg er så dårlig til at huske første linjer af bøger, men der er én der hænger ved. Det har den altid gjort, lige fra første gang jeg læste den. Det var den linje der fik mig til at læse hele bogen, og den linje der for mig rummer end hel verden. Det er første linje i en af mine yndlingsbøger (Åndernes hus), og den lyder:
“Barabbas ankom til familien ad søvejen”, skrev pigen Clara med sin spinkle håndskrift.
 Sille:
 Den er tricky, for jeg plejer at læse langt ind i en bog før jeg beslutter, om vi kan sammen. Den første sætning hænger derfor sjældent ved, men der er to, jeg er ret glad for. Den ene er fra Ronja Røverdatter:
Den nat Ronja blev født buldrede tordenen over bjergene, ja, det var en uvejrsnat, der fik alt troldtøj, som holdt til i Mattisskoven, til forskræmt at krybe ned i deres huler og skjulesteder, kun de onde skovhekse elskede uvejr højere end nogen anden slags vejr og fløj hylende og skrigende rundt om røverborgen på Mattisbjerget.
Nummer to er fra en af mine absolutte yndlingsbøger, Salingers The Catcher in the Rye:
If you really want to hear about it, the first thing you’ll probably want to know is where I was born, and what my lousy childhood was like, and how my parents were occupied and all before they had me, and all that David Copperfield kind of crap, but I don’t feel like going into it, if you want to know the truth.

– For varmt til at gå ud: Vælg en bog til en dag indenfor. 

Louise:
Da jeg læste det her “spørgsmål” tænkte jeg med det samme solstik, og så tænkte jeg på filmen “Martha”. Men hvad har en film med noget at gøre tænker du nok? Jo! Jørn Riel har skrevet en bog der hedder Satans til Higginbottom, og den minder utroligt meget om filmen “Martha”, dog med den lune Jørn Riel humor, og det hele kunne godt minde om en god omgang solstik.
Sille:
Jeg læser generelt ikke så meget udendørs, så alle mine bøger er primært til indendørs brug. Lige for tiden overvejer jeg at læse Sapiens af Yuval Noah Hariri, så den ville jeg umiddelbart vælge.

– Sommer road-trip: Vælg en bog du ville tage med dig.

Louise:
Den første der poppede op i mit hoved var  Faxerier fra Halfdan Rasmussen til Johannes Møllehave. Den er hyggelig, sjov, og man kan gå lidt fra, og det er jo meget smart når man sidder i en bil. Og oven i alt det, så er der nogle rigtig sjove indslag i, som man kan snakke med sine med-road-trippere om, og gode ting at debattere.
Sille:
Altså, jeg læser ikke når jeg kører i bil/bus/tog fordi jeg nemt bliver køresyg, men til pauserne ville jeg medbringe lidt god YA i form af John Greens Paper Towns. Det er generelt en dejlig bog, men det er mest pga. road trip-temaet, du ved.

– Iste godhed: Vælg en bog med et koldt scenarie.

Louise:
Av for den! Det gik op for mig, at jeg næsten ikke har læst vinterlige bøger. MEN! I Butcher’s Crossing får vinteren en afgørende betydning for alle personerne, ja hele U.S.A. Skæbnes vinter.
Sille:
Jeg kan ikke vælge én! Philip Pullmanns His Dark Materials-serie, og Gaimans Odd And The Frost Giants.

– Grum solskoldning: En bog du virkelig ikke har kunnet lide i år.

Louise:
Den bog jeg har givet allermindst stjerner er Broen over floden Kwaï, den fik kun 2 stjerner. Du kan læse min begrundelse i vores  Månedlig recap: Maj 2016 indlæg.
Sille:
Bum bum, jeg har faktisk ikke læst noget direkte utilfredsstillende i år. Endnu…

– Sydende varm sommerlæsning: Anbefal en af de bedste bøger du har læst i år.

Louise:
Bum bum, den bog jeg har læst i år, og som har gjort størst indtryk på mig var Fyrpasseren. Den var bare fantastisk fra start til slut! Du kan læse hvorfor i min anmeldelse. Men kort: Den fik mig til at tænke dybt over livet, over forventningerne til det, og at det man kan se med det blotte øje oftest ikke er det vigtigste i livet. Og så var sproget bare noget for sig selv. 
 Sille:
Det er jo rockersvært, det hér. Jeg kan ikke nøjes med at vælge én, for generelt har 2016 bare været et fabelagtigt læseår. Jeg lyder som en ridset plade, men jeg var helt pjattet med Dronningen af Tearling. Og da jeg hørte A Monster Calls som lydbog, sad jeg måske og græd lidt i toget. Måske. Du kan ikke bevise en skid.
Reklamer

2 thoughts on “The Summer Lovin’ Book Tag

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s